Cupa “Copiilor WFT – 1 Iunie 2017” – Regulament
1. Concursul se va desfăşura pe Iazul Frasin din Localitatea Probota, pe data de 01 Iunie 2017.
Întâlnirea participanţilor va fi pe data de 01.06.2017, ora 9:00.
2. Concursul se adresează numai celor ÎNSCRIŞI.
3. Sedinta tehnica se va desfasura incepand cu ora 9.30.
4. Se va efectua tragerea la sorti a standurilor de pescuit. Locul de desfăşurare este în standurile marcate pe malul apei. Durata concursului este de 3 ore din momentul în care fiecare participant a ocupat locul în stand. Ora la care se declară începerea concursului va fi stabilită de către arbitrii;
5. CONCURSUL SE VA DESFĂŞURA INDIVIDUAL;
6. Scopul concursului este promovarea pescuitului în rândul copiilor precum şi un cadou de ziua copilului;
7. Număr de scule: se va utiliza o singură undiţă de 4 m, cu linie prevăzută cu un singur carlig. Undiţa şi linia vor fi oferite gratuit, fiecărui participant, de catre organizatori.
De asemenea, organizatorii vor asigura linii de rezervă (cârlige legate) pentru situaţiile neprevăzute ( deteriorarea sau pierderea de catre participanţi a accesoriilor cu care au fost dotaţi).
Există si posibilitatea ca participanţii să pescuiască cu undiţa proprie cu plută şi linie cu un singur înaintaş (cârlig).
8. Momeala folosită: se poate folosi orice tip de momeală (mămăligă, viermuşi, râme, pâine). Momeala va fi asigurată gratuit, de catre organizatori, sub formă de viermuşi sau de către părinţii/însoţitorii participanţilor, în cazul în care aceştea optează pentru altă variantă alternativă de momeală.
9. Nădire: se poate folosi nada oferita de catre organizatori sau orice tip de nadă care va asigurată de către părinţi/însoţitorii participanţilor.
10. Obligaţiile părinţilor/însoţitorilor legate de desfăşurarea propriu-zisă a concursului:
– în cazul în care participanţii nu au îndemânarea necesară, aruncarea ustensilelor de pescuit se poate face de părinţi/însoţitori;
– punerea momelii în cârlig se poate face de părinţi/însoţitori;
– scoaterea peştişorilor din cârlig se poate face de către părinţi/însoţitori sau în situaţiile în care nu se reuşeşte eliberarea peştişorilor din cârlig de cei menţionaţi de către arbitrii.
11. Prinderea, respectiv aducerea peştilor la mal, se poate face NUMAI DE CĂTRE PARTICIPANŢI.
Precizare: Nerespectarea acestei prevederi duce la excluderea din concurs a participanţilor.
12. Fiecare participant va avea din dotare proprie un juvelnic/galeata cu apă în care vor fi păstraţi peştii (caras) până la măsurarea de către arbitrii, după care vor fi eliberaţi. Periodic, arbitrii se vor deplasa la fiecare participant pentru măsurarea „capturilor” şi eliberarea lor. Capturile de crap se vor elibera imediat, fiind inregistrate pe foaia de arbitraj.
EVALUARE REZULTATE ŞI PREMIERE:
1. Fiecare participant va primi o „Fişă de participare la concurs”.
2. În „Fişa de participare la concurs”, arbitrii vor nota fiecare captură şi numărul de puncte obţinute de către participanţi;
3. Se punctează cu cate un punct fiecare peşte prins, indiferent de marimea lui. Astfel, numărul de puncte acordat fiecarui concurent va fi egal cu numarul de pesti pe care acesta i-a prins.
4. Câştigători sunt participanţii care acumulează, însumat, cel mai mare număr de puncte.
5. Se premiază, în ordinea rezultatelor obţinute, locul I, II şi III, trofeul competiţiei (cel mai mare peşte prins) precum si restul participantilor. Premiile constau în diplome, medalii şi cadouri.
6. Festivitatea de premiere se va desfăşura după ce comisia de arbitrii va valida rezultatele concursului
This Post Has 0 Comments