Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
Regulament pescuit Iaz Frasin I
August 7, 2013
08:38
Avatar
Hazard
Iasi
Admin
Forum Posts: 2
Member Since:
March 13, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline

IAZUL FRASIN I
REGULAMENT DE PESCUIT SPORTIV - RECREATIV
2013
1.Înainte de instalarea pe locul de pescuit, PESCARUL va consulta prezentul regulament şi va achita taxa corespunzătoare pentru pescuit numai in cazul in care ESTE DE ACORD cu aceste reguli! Achitarea taxei reprezinta ACORDUL pescarului fata de actualul regulament!
2.Pescarul care va fi gasit ca NU RESPECTA unul din punctele de mai jos, va fi scos imediat de pe bazin, dupa ce i se va elibera in apa si pestele prins pana in acel moment (daca pescarul a achitat taxa “100 RON / zi cu retinere 5 kg peste”) !
3.Accesul cu autovehicule in perimetrul lacului este permis doar inainte de inceperea partidei de pescuit pentru transportul echipamentului. Imediat dupa descarcarea echipamentului si inaintea inceperii partidei de pescuit, masina va fi garata in parcarea amenajata in apropierea digului.
4.Numai persoanele care au achitat taxa corespunzatoare au dreptul de a pescui.
5.Toate persoanele care au achitat taxa corespunzatoare au obligatia sa lase la receptie actul de identitate la sosirea lor in cadrul complexului si sa il ridice la plecare.
6.Pescarul va opta in momentul achitarii taxei pentru tipul de pescuit practicat: “Cu eliberare”(C&R) sau “Cu retinere a 5 kg peste”. Optiunea aleasa nu se va putea modifica ulterior !!!
7.Prin „zi de pescuit” se intelege intervalul de timp cuprins intre rasaritul si asfintitul soarelui.
8.Pescarul poate folosi pentru pescuit maxim 4 lansete sau undite dotate doar cu UN CARLIG si plumb sau cu naditor pierdut, montura permitand eliberarea plumbului sau naditorului in cazul ruperii firului, iar inaintasul textil va avea o lungime de maxim 8 m.
9.Sotia sau copilul (cu varsta maxima de 14 ani) persoanei care a achitat taxa corespunzatoare are dreptul sa foloseasca una dintre unditele sau lansetele pescarului platitor, doar in dreptul locului rezervat.
10.Este interzis pescuitul cu monturi ce contin mai multe carlige (la ”Bomba”, “Placuta”, cu doua carlige etc.). Pescarul care foloseste astfel de monturi va fi evacuat din complex fara returnarea taxei de pescuit, iar pestele retinut va fi eliberat in apa.
11.Este interzis pescuitul in afara zonelor special amenajate.
12.Pe toata durata de timp rezervata pentru pescuit, personalul care se ocupa cu amenajarea lacului are dreptul de a controla si cantari pestele capturat.
13.Pescarul care a optat pentru pescuitul „Cu retinere” poate pastra o cantitate suplimentara de peste, insa cantitatea ce depaseste 5 kg va fi taxata suplimentar la pretul de 16 ron/kg !
14.Pot fi retinute de catre persoanele care au achitat taxa corespunzatoare doar exemplarele de CRAP cu o greutate situata intre 1 si 3 kg. Capturile de CRAP situate sub 1 kg sau care depasesc 3 kg vor fi eliberate imediat inapoi in lac in stare vie si fara a fi ranite.
15.Capturile de CTENO (cosas) indiferent de greutate vor fi eliberate imediat inapoi in lac in stare vie si fara a fi ranite. Retinerea acestei specii este strict interzisa !!!
16.Capturile accidentale de SOMN si SALAU vor fi eliberate imediat inapoi in lac in stare vie si fara a fi ranite. Retinerea acestor specii este strict interzisa !!!
17.Pescuitul pestilor rapitori (salau, somn) se va efectua doar in sistem „Prinde si Elibereaza” (C&R) din barca proprie sau inchiriata. Este interzisa folosirea a mai mult de o naluca pe linie precum si a ancorelor suplimentare montate pe linie.
18.Este interzis pescuitul la japca (coasa).
19.Este interzisa punerea pestelui in acelasi juvelnic sau sac de pastrare de catre 2 sau mai multi pescari precum si primirea sau cedarea de peste de la sau catre alti pescari.
20.Pescarul nu are voie sa schimbe pestele, pe care l-a retinut si care a fost pastrat in juvelnic, cu altul prins ulterior !
21.Fiecare pescar este obligat sa se prezinte cu saltea de primire, spray antiseptic, mincioc cu plasa ecologica (fara sarma), juvelnic sau sac de pastrare daca se doreste sa se retina peste. In cazul in care pescarul nu are obiectele necesare, ele pot fi inchiriate (5 lei / 12 ore - saltea receptie, 5 lei / 12 ore - spray antiseptic).
22.NU este permisa plantarea cu ambarcatiuni pentru momeala (navomodel) !
23.Gratarul se poate face, insa obligatoriu in locurile special amenajate. Este interzisa intretinerea focului la sol.
24.Este interzis scaldatul.
25.Este interzisa muzica, injuriile sau oricare alte activitati care pot deranja linistea sau activitatea persoanelor aflate la pescuit.
26.Se va manifesta un comportament respectuos si civilizat fata de ceilalti pescari si fata de personalul iazului. In caz contrar, persoana in cauza va fi evacuata din complex fara a i se returna taxa, iar pestele retinut pana in acel moment va fi eliberat in apa.
27.Toate persoanele care se bucura de serviciile oferite au obligatia de a pastra curatenia in zona rezervata si de a arunca toate deseurile in locurile special amenajate.
28.Toate persoanele care folosesc serviciie oferite sunt obligate sa anunte administratorul iazului inainte sa paraseasca compexul indiferent de ora si problema aparuta. Nerespectarea acestei conditii duce la restrictionarea accesului in complex.
29.Pentru a nu exista neintelegeri (in cazul celor ce vor sa sustraga peste) toate persoanele care au achitat taxa corespunzatoare vor da acordul personalului de securitate pentru a fi cercetati la parasirea complexului (masina, cutii, huse, etc).
30.Pescarul este obligat sa anunte administratia daca doreste sa paraseasca lacul mai devreme de asfintitul soarelui si va supune controlului din partea administratiei autoturismul si bagajul pe care-l are, in caz contrar nemaiavand acces pe lac !
31.Persoanele care au achitat taxa corespunzatoare si nu respecta regulamentul vor fi evacuate imediat din cadrul complexului si se vor elibera inapoi in lac pestii retinuti.
32.Persoanelor care detin abonament de acces in cadrul complexului si nu vor respecta regulamentul, li se va anula imediat abonamentul.
33.Persoanele care nu respecta conditiile impuse de prezentul regulament si acceptate prin achitarea taxei si care vor incerca sa ascunda sau sa fure peste se fac vinovate de FURT CALIFICAT, fapta penala pedepsita de art. 208 din codul penal si vor fi reclamati organelor de politie.
34.Orice TENTATIVA DE FURT sau FURT va fi actionata in instanta in vederea recuperarii prejudiciului pricinuit si va fi popularizata in mass –media.

TAXE PESCUIT SPORTIV – RECREATIV 2013 !
LACUL FRASIN I

„Cu Eliberare” (C&R) – 30 RON /zi
„Cu Retinere a 5 kg peste” – 100 RON /zi
Pret peste suplimentar – 16 RON/kg
Inchiriere barca: 25 RON/zi

Forum Timezone: UTC 2

Most Users Ever Online: 6

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

tudor_wft: 2

maximrazvan: 2

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 29

Moderators: 2

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 1

Forums: 4

Topics: 2

Posts: 2

Newest Members:

iyakohagaikiq, AbRannarie, Guestbeedy, imedonecorimc, ixezojulalino, asopayoyon, aditiufab, DanielMoula, irhobadup, onobzidebelu

Moderators: Sebastian Teo Popa: 0, Alin Nedelcu: 1

Administrators: Sebastian Teo Popa: 2, Hazard: 2